Kwaśnica z ziemniakami

13 października 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 i 1/2 l wywaru z kości
10-20 dkg wołowiny
1/2 kg kapusty kwaszonej
3 dkg cebuli
1,8 kg ziemniaków
5 dkg cebuli
szczypta cukru
2-3 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
szczypta papryki
2 dkg natki pietruszki
pieprz, sól

Przygotowanie:

Kwaszoną kapustę niepłukaną poprzekrawać i ugotować z dodatkiem części pokrojonej cebuli, przypraw oraz wywaru z kości i mięsa. W odmierzonej ilości gorącego wywaru ugotować ziemniaki pokrojone w grubą kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na złoty kolor. Jarzyny z wywaru (100 g) cienko poszatkować. Do ugotowanych ziemniaków dodać kapustę wraz z wywarem i poszatkowane jarzyny. Dodać przyprawy do smaku. Przy porcjowaniu można dodać do zupy posiekaną zieloną pietruszkę. Kapuśniak podawać z chlebem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....