Kwaśnica z ziemniakami

13 października 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 i 1/2 l wywaru z kości
10-20 dkg wołowiny
1/2 kg kapusty kwaszonej
3 dkg cebuli
1,8 kg ziemniaków
5 dkg cebuli
szczypta cukru
2-3 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
szczypta papryki
2 dkg natki pietruszki
pieprz, sól

Przygotowanie:

Kwaszoną kapustę niepłukaną poprzekrawać i ugotować z dodatkiem części pokrojonej cebuli, przypraw oraz wywaru z kości i mięsa. W odmierzonej ilości gorącego wywaru ugotować ziemniaki pokrojone w grubą kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na złoty kolor. Jarzyny z wywaru (100 g) cienko poszatkować. Do ugotowanych ziemniaków dodać kapustę wraz z wywarem i poszatkowane jarzyny. Dodać przyprawy do smaku. Przy porcjowaniu można dodać do zupy posiekaną zieloną pietruszkę. Kapuśniak podawać z chlebem.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...