Postna polewka

26 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

5 szklanek wody
2 szklanki maślanki (ja używam maślanki własnej roboty)
3 łyżki mąki pszennej
sól
pieprz

Zagotować 4 szklanki wody.
Maślankę rozrobić z 1 szklanką wody. Dodać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać żeby nie było grudek.
Do wrzącej wody wlać rozrobioną maślankę, zagotować.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z oddzielnie ugotowanymi ziemniakami.

file1269608133



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...