Piersi pod pierzynką | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Piersi pod pierzynką

8 marca 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  pierś drobiowa 2
* papryka czerwona 1/2
* ser żółty 10 dag
* szpinak – mogą być mrożone liście 25 dag
* przyprawa w płynie Knorr
* ser biały śmietankowy 10 dag
* czosnek starty przez praskę 1 ząbek duży
* masło 1/2 łyżki
* bułka tarta do panierki
* jajko 1
* śmietana 1 łyżka
* mąka – do obtaczania

Kotlety rozbić. Ser biały zmieszać z posiekaną papryką, zmiażdżonym czosnkiem i łyżką śmietany, posolić, popieprzyć. Szpinak podsmażyć na masełku dodać magii, opieprzyć odrobinę posolić, podsmażać do wyparowania sosu.

Kłaść na rozbite kotlety, szpinak i ser z papryką, zwinąć obtoczyć w mące jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, pod koniec smażenia położyć na wierzch kotleta plaster sera i posypać posiekaną papryką (jeśli nam została).

file1268050016



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...