Pelmienie ziemniaczane – danie marsijskie

10 listopada 2010,
dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ok.12-14 ziemniaków,

3/4 szklanki mąki,

2 cebule,

1 jajko,

20 dkg.słoniny,

kwaśna śmietana,

tłuszcz do smażenia,

pieprz i sól.

Wykonanie:

Surowe ziemniaki zetrzeć,odcisnąć i zmieszać z: mąką, jajkiem i solą. Słoninę pokroić w drobną kostkę, dodać drobno posiekaną cebulę, doprawić pieprzem i solą – wymieszać. Z ciasta ziemniaczanego robić okrągłe placki, na środek każdego położyć trochę farszu ze słoniny i złożyć na pół w kształcie pieroga. Smażyć z obu stron na małym ogniu na rumiano. Podawać  z kwaśną  śmietaną.

file1289390283



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....