Pieczeń ze schabu z warzywami

7 grudnia 2017, dodał: coolinarna

Składniki:

– 1,5 kg schabu bez kości
– 4 ząbki czosnku
– sól peklowana (płaska łyżeczka)
– sól kuchenna (1/2 łyżeczki)
– przyprawa do pieczeni
– pokruszone listki laurowe
– olej
– ocet balsamiczny
– świeży rozmaryn
– marchew, papryka, ziemniaki, pieczarki, oliwki itp

Czosnek obrać, każdy z ząbków pokroić wzdłuż na cztery części, pozostałe przyprawy – poza rozmarynem – wymieszać z oliwą i kilkoma kroplami octu. Powstałą marynatą natrzeć mięso, następnie odstawić schab na kilka godzin w zimne miejsce i obracać od czasu do czasu.. Tuż przed pieczeniem mięso opłukać, nakłuć w kilku miejscach i naszpikować kawałkami czosnku. Obłożyć schab gałązkami świeżego rozmarynu i warzywami. Piec w rękawie do pieczenia, w temperaturze 180 stopni C przez godzinę.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!
Aktywna podstawka do wody
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
100% woda kokosowa!
Bez cukru i chemii - 24 opakowania
Cena:
145 zł
Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com!
Body wyszczuplające i modelujące
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Kuchnia w dawnym stylu
Nie wyobrażam sobie dawnej kuchni bez garnków emaliowanych. Szczególnie mam na mysli garnki...
Powitalnia - napisz kilka słów o so…
Cześć Wszytskim użytkownikom
Zioła i przyprawy
Jeśli ktoś lubi zioła, to najlepiej jest posadzić własne. Nie trzeba mieć ogródka,...