Pieczarkowy jednogarnkowiec Buni

23 lutego 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonałe danie na dzień kiedy mamy  lenia  i robimy przegląd lodówki

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 8 dużych pieczarek
  • 2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki pokrojonej w paseczki chudej szynki
  • 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę wędzonego kurczaka
  • 1/3 szklanki pokrojonego kopru zmieszanego z natką pietruszki
  • maggi
  • sól
  • pieprz mielony
  • 4 łyżki oleju
  • 20 dag makaronu ryżowego Tagliatelle

Pieczarki przekroić w ćwiartki i usmażyć na rumiano na głębokiej patelni. Dosypać szynkę i kurczaka. Chwilę smażyć. Zalać śmietanką i wodą. Dusić 10 minut. Doprawić maggi, pieprzem. Wsypać zieleninę. Makaron ryżowy przełamać na pół i wrzucić w sos.Wymieszać tak by był zanurzony w sosie. Przykryć i dusić 5 minut. Wyłączyć gaz i zostawić przykryte na 15 minut. Odkryć, zamieszać. Makaron ma być miękki i powinien wchłonąć prawie cały sos.

Podawać posypane zieleniną.

file1298488807



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz