Paszteciki warzywne

3 sierpnia 2012, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 cukinie,

2 marchewki,

2 łyżki oleju kujawskiego,

2  jajka,

2 ząbki czosnku,

3 łyżeczki majeranku,

2 łyżeczki papryki słodkiej,

1 cebula,

5 łyżek ziaren słonecznika,

1 szkl zarodków pszennych

1 papryka czerwona

Przygotowanie:

Cukinie myjemy, nie obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieramy i  ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebule siekamy. Paprykę czerwoną myjemy i  kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy, dodajemy startą cukinię i marchewkę. Smażymy. Dodajemy pokrojoną paprykę. Doprawiamy przyprawą uniwersalną. Warzywa z  patelni studzimy. Do zimnych dodajemy jajka, majeranek, paprykę słodką w  proszku. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy zarodki pszenne tak dużo żeby masa była gęsta. Mieszamy dodajemy ziarna słoneczka kilka łyżeczek. Resztę zostawiamy do posypania. Wkładamy pasztet do foremek muffinkowych. Posypujemy słonecznikiem pieczemy ok 25-30 min w 200 stopniach.

file1343972181



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...