URODA I ZDROWIE

Parmezanowa łódeczka wypełniona sałatką z zielonych szparagów

17 maja 2010, dodał: Aneta Klimecka

Składniki:

3 łyżki startego na drobnych oczkach parmezanu
mały listek zielonej sałaty
klika płatów parmezanu
3 główki zielonych szparagów
pomidorek koktajlowy
klika liści natki pietruszki
pokruszony lazur
kilka kropel oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Umyte główki szparagów gotujemy na parze.
– Starty parmezan układamy na suchej patelni, formując placuszek i (na małym ogniu) czekamy, aż się lekko zrumieni. Delikatnie, gorący przekładamy na – jak było w moim przypadku- butelkę od oliwy i formujemy łódeczkę. Układamy na talerzu. Wypełniamy porwanym listkiem sałaty, główkami szparagowymi zielonymi oraz posiekaną natką pietruszki oraz lazurem. Doprawiamy i skrapiamy oliwą z oliwek extra vergine. Dekorujemy płatami parmezanu, ćwiartkami pomidorków i liśćmi natki. Odpływamy :)


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Odchudzanie przed świętami
Nadprogramowe kilogramy? Wydaje mi się, że na początku powinnaś sobie założyć co chcesz...
Motywacja, odchudzanie jak być fit?…
Odchudzanie nie jest prostą sprawą , ważne, żeby znaleźć sobie dobrą motywację. Jak...
Walka ze zbędnymi kilogramami po św…
Cześć, jakiś czas temu, ku zgrozie, zorientowałam się, że moja waga odbiega od przyjętych...
Sposób na to, jak schudnąć w 1,5 mi…
Zawsze byłam szczupła, nie miałam problemów z wagą. Ważyłam zawsze w granicach 49-52...