Parmezanowa łódeczka wypełniona sałatką z zielonych szparagów

17 maja 2010, dodał: Aneta Klimecka

Składniki:

3 łyżki startego na drobnych oczkach parmezanu
mały listek zielonej sałaty
klika płatów parmezanu
3 główki zielonych szparagów
pomidorek koktajlowy
klika liści natki pietruszki
pokruszony lazur
kilka kropel oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Umyte główki szparagów gotujemy na parze.
– Starty parmezan układamy na suchej patelni, formując placuszek i (na małym ogniu) czekamy, aż się lekko zrumieni. Delikatnie, gorący przekładamy na – jak było w moim przypadku- butelkę od oliwy i formujemy łódeczkę. Układamy na talerzu. Wypełniamy porwanym listkiem sałaty, główkami szparagowymi zielonymi oraz posiekaną natką pietruszki oraz lazurem. Doprawiamy i skrapiamy oliwą z oliwek extra vergine. Dekorujemy płatami parmezanu, ćwiartkami pomidorków i liśćmi natki. Odpływamy :)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Seria kolorowych książeczek edukacyjnych w promocyjnej cenie!
Cena:
11,99 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Najskuteczniejszy zabieg na celluli…
A nie myslalyscie moze o tym, ze tak naprawde zamiast wykladac ogromny hajs...
Jakie gadżety reklamowe polecacie
Wiele lat organizuję konferencje i jak przychodzi co do czego, to ludziom najbardziej zależy...
dobra lokówka
Ja też mam babyliss i jest ok. Robi fajne równe loki, albo fale,...
Sinial - co sądzicie??
ja mam i sobie chwalę :) rzeczywiście bardzo ładnie ujędrnia. Wymaga trochę cierpliwości,...