Paluchy serowe z makiem

17 marca 2013,
dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

file1363531971

250 g mąka pszenna,
150 g margaryna,
150 g twaróg,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
1 szczypta Sól,
do posypania mak,
do posypania ser żółty straty

Margarynę rozpuścić i przestudzić. W misce wymieszać mikserem mąkę,rozpuszczoną margarynę, proszek do pieczenia i sól.Ciasto przełożyć na podsypany mąką stół, dodać twaróg i zagnieść na elastyczne ciasto.Na podsypanym mąką stole rozwałkować ciasto na grubość ok 4mm,posypać makiem i serem,docisnąć wałkiem aby mak i ser lekko się wbił w ciasto. Nożem pokroić paski o szerokości ok 1 cm.Paluchy ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.Piec ok 15 minut na złocisty kolor na 180 C.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...