Oponki

6 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg mąki
1/2 kg twarogu zmielonego
11/2 łyżeczki sody
sól
2-3 jaja
2 łyżeczki cukru

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dobrze zagnieść. Wyrobić ciasto. Rozwałkować i wykroić szklanką krążki, a kieliszkiem wykroić w środku dziurkę. Smażyć na oleju.
Gotowe posypać cukrem pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...