Napój gruszkowo-lawendowy

22 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Można robić specjalnie, a można wykorzystać wywar pozostały przy robieniu deseru ,, Gruszki miodowo-lawendowe ”

Czas 15 minut

Składniki :

2 średnie gruszki

1 czubata łyżka miodu lawendowego ( może być inny )

1 saszetka herbaty lawendowej

aromat waniliowy do smaku

2 łyżki soku z cytryny

po plasterku cytryny do każdej porcji napoju

file1287763654

Gruszki obrać . Ułożyć w garnuszku, zalać woda ( ok 3 szklanek ) , dodać miód , sok z cytryny, aromat waniliowy  i herbatkę .Zagotować i gotować 10 minut. Wyjąć gruszki i użyć do deseru .

Wywar schłodzić w lodówce , dodać kostki lodu , plasterki cytryny – udekorować wg uznania .



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz