Nadziewane pieczarki z natką pietruszki | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Nadziewane pieczarki z natką pietruszki

28 kwietnia 2011, dodał: Joanna Brzezińska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 12 dużych kapeluszy pieczarek;
  • 2 łyżki masła;
  • średnia cebula;
  • łyżka tartej bułki;
  • jajko;
  • sól;
  • pieprz;
  • natka pietruszki;

Z umytych i osączonych pieczarek wydrążyć łyżeczką trzony, które należy pokrajać i przesmażyć z posiekaną cebulą. Dodać do masy jajko, tartą bułkę, sól i pieprz do smaku i nieco umytej i posiekanej natki pietruszki. Wymieszać. Wydrążone kapelusze lekko osolić i napełnić masą. Ułożyć nadziane grzyby na ogniotrwałym półmisku posmarowanym masłem, wstawić do piekarnika i zapiec. Przed podaniem posypać pieczarki posiekaną natką pietruszki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...