Serowe paluszki z dipem

29 kwietnia 2011, dodał: p
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

jajko, sezam, ciasto: 25 dag mąki, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 15 dag białego sera, 4 łyżki mleka, 4 łyżki oliwy, jajko, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sól i pieprz;
dip: 3 łyżki zielonego pesto, 2 łyżki śmietany 18-proc., ząbek czosnku.

Przygotowanie:

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, ser wymieszaj z jajkiem, oliwą, mlekiem i szczyptą soli. Dodaj do mąki, zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na cienki placek i pokrój w prostokąty. Każdy z nich posmaruj koncentratem pomidorowym i zawiń w rulonik. Posmaruj paluszki jajkiem, posyp sezamem. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.

Aby przygotować dip, wystarczy wymieszać pesto ze śmietaną i posiekanym czosnkiem oraz doprawić do smaku. Paluszki maczane w dipie smakują wyśmienicie
ciasto: 25 dag mąki, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 15 dag białego sera, 4 łyżki mleka, 4 łyżki oliwy, jajko, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sól i pieprz;
dip: 3 łyżki zielonego pesto, 2 łyżki śmietany 18-proc., ząbek czosnku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz