Nadziewane pieczarki z natką pietruszki

28 kwietnia 2011, dodał: Joanna Brzezińska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 12 dużych kapeluszy pieczarek;
  • 2 łyżki masła;
  • średnia cebula;
  • łyżka tartej bułki;
  • jajko;
  • sól;
  • pieprz;
  • natka pietruszki;

Z umytych i osączonych pieczarek wydrążyć łyżeczką trzony, które należy pokrajać i przesmażyć z posiekaną cebulą. Dodać do masy jajko, tartą bułkę, sól i pieprz do smaku i nieco umytej i posiekanej natki pietruszki. Wymieszać. Wydrążone kapelusze lekko osolić i napełnić masą. Ułożyć nadziane grzyby na ogniotrwałym półmisku posmarowanym masłem, wstawić do piekarnika i zapiec. Przed podaniem posypać pieczarki posiekaną natką pietruszki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz