Mój placek po węgiersku

14 lutego 2011, dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 0,7 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • mleko
  • mąka
  • sól, pieprz
  • 1 cebula
  • 1 kg łopatki wieprzowej lub karkówki
  • 1 duża cebula
  • 1 duża papryka
  • przyprawa do gulaszu, 2 ząbki czosnku, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, majeranek, oregano
  • olej do smażenia
  • 2 duże ząbki czosnku

Mięso kroimy na kawałki. Podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i resztą podanych przypraw. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem . Następnie do mięsa dodajemy pokrojona w kostkę paprykę. Całość dusimy do miękkości. Ziemniaki rozdrobnić w blenderze wraz z cebulą. dodać jajka i mąkę, posolić i popieprzyć. Wymieszać,Smażyć na patelni duże placki. Następnie na usmażone placki nakładać po dużej łyżce gulaszu i składać na pół. Na wierzch położyć kleks śmietany.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...