Mój placek po węgiersku

14 lutego 2011, dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 0,7 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • mleko
  • mąka
  • sól, pieprz
  • 1 cebula
  • 1 kg łopatki wieprzowej lub karkówki
  • 1 duża cebula
  • 1 duża papryka
  • przyprawa do gulaszu, 2 ząbki czosnku, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, majeranek, oregano
  • olej do smażenia
  • 2 duże ząbki czosnku

Mięso kroimy na kawałki. Podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i resztą podanych przypraw. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem . Następnie do mięsa dodajemy pokrojona w kostkę paprykę. Całość dusimy do miękkości. Ziemniaki rozdrobnić w blenderze wraz z cebulą. dodać jajka i mąkę, posolić i popieprzyć. Wymieszać,Smażyć na patelni duże placki. Następnie na usmażone placki nakładać po dużej łyżce gulaszu i składać na pół. Na wierzch położyć kleks śmietany.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...