Miodowo-tymiankowe marchewki zapiekane na grillu

10 czerwca 2012, dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 pęczki młodych marchewek

– 4 łyżki oliwy

– pół łyżeczki soku z cytryny

– ząbek czosnku

– łyżka miodu

– tymianek (najlepiej świeży ale można też suszony)

– sól i pieprz

Marchewki dokładnie czyścimy ( nie obieramy tylko myjemy) odcinamy liście zostawiając jednak ok 1 cm zielonych końcówek. Mieszamy w misce oliwę, sok z cytryny, miód, posiekany czosnek, tymianek, sól i pieprz i taką marynatą polewamy marchewki i dokładnie obtaczamy. Marchewki wraz z zalewą przekładamy na folię alumieniową, robimy paczuszkę i kładziemy na rozgrzany grill. Pieczemy ok 25-30 minut.

file1339358587



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz