Mintaj z makaronem w ziołach

11 lutego 2011, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 25 dkg grubszego makaronu, np.świderki, rurki lub muszelki…
  • 50 dkg filetu z mintaja,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 seler,
  • 3-4 marchewki,
  • 3-4 pomidory,
  • 1/2 puszki groszku konserwowego,
  • 2 łyżki ziół prowansalskich,
  • koperek,
  • 4 łyżki oleju,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przyrządzenia:Makaron ugotować. Obrać cebulę i czosnek,posiekać i zeszklić na oleju w rondlu lub na dużej patelni. Doprawić ziołami. Dodać pokrojony seler i marchewkę, i smażyć ok.4 min. Potem dodać groszek oraz obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Do tego dodać filet pokrojony w grubszą kostkę i całość smażyć ok.5-8 minut. Wrzucić makaron,dodać koperek. Wszystko razem wymieszać i podgrzać. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

file1297435114