URODA I ZDROWIE

Minipizze z bakłażanem i pomidorkami

10 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega

składniki:

bakłażan
czerwona papryka
pomidorki koktajlowe
5 suszonych pomidorów z zalewy
4 łyżki oliwy
100 gram sera feta
opakowanie podłużnego chlebka pita  4 sztuki
sól, pieprz

Bakłażana pokroić w plastry, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, oprószyć sola, skropić oliwą, obok położyć paprykę, bez pestek. Piec w temp. 220 stopni przez około 10 minut. Paprykę obrać ze skóry (skórka powinna być przypalona), zmiksować wraz z suszonymi pomidorami i pozostała oliwą, doprawić do smaku. Chlebki pita posmarować pastą z papryki i pomidorów. Na wierzchu ułożyć plastry upieczonego bakłażana i pomidorki koktajlowe, wstawić do piekarnika rozgrzanego do  200 stopni na 5 minut. Ciepłe posypać serkiem feta i dekorować zieleniną.

Uwaga: można tez zamiast bakłażana zastosować cukinię lub kabaczek i wykorzystać gotową pastę z suszonych pomidorów.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

gazety
Ostatnio zaglądam głównie do Wyborczej...
Jak myśleć pozytywnie?
Najlepiej myśli się pozytywnie kiedy widzi się, że jednak nie mamy najgorzej:)
Dobre salony fryzjerskie
Najlepszy jest fryzjer, którego wizja spotyka się z oczekiwaniem klienta, więc tu ocena...
Aktywne lato - szukam znajomych z W…
Obecnie nie ma za bardzo możliwości dalekich wyjazdów, więc takie inicjatywy są godne uwagi :)