Minipizze z bakłażanem i pomidorkami

10 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

bakłażan
czerwona papryka
pomidorki koktajlowe
5 suszonych pomidorów z zalewy
4 łyżki oliwy
100 gram sera feta
opakowanie podłużnego chlebka pita  4 sztuki
sól, pieprz

Bakłażana pokroić w plastry, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, oprószyć sola, skropić oliwą, obok położyć paprykę, bez pestek. Piec w temp. 220 stopni przez około 10 minut. Paprykę obrać ze skóry (skórka powinna być przypalona), zmiksować wraz z suszonymi pomidorami i pozostała oliwą, doprawić do smaku. Chlebki pita posmarować pastą z papryki i pomidorów. Na wierzchu ułożyć plastry upieczonego bakłażana i pomidorki koktajlowe, wstawić do piekarnika rozgrzanego do  200 stopni na 5 minut. Ciepłe posypać serkiem feta i dekorować zieleniną.

Uwaga: można tez zamiast bakłażana zastosować cukinię lub kabaczek i wykorzystać gotową pastę z suszonych pomidorów.



FORUM - bieżące dyskusje

Wspaniałe kosmetyki
Cudowny rozświetlacz z Body Boom, arbuzowy zapach a na skórze w słońcu cudownie błyszczy
balsamy do ciała
A może smarujecie się naturalnymi kosmetykami? Np ja lubię peeling z kawy z olejem kokosowym
Naturalne kosmetyki
Ja nie lubię kupować takich prawie przeterminowanych kosmetyków, bo zawsze coś jest...
Biografia
Fajną biografię o Sinead O'Connor właśnie czytam, naprawdę dobrze napisana i taka bliska jej...