Marynowany „ni to żółty – ni to topiony (ser)”

24 stycznia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Przy okazji robienia domowego sera do zapiekanek jego część postanowiłam zamarynować w aromatyzowanym oleju .

Czas : 10 minut + tydzień w marynacie

Składniki :

1 szklanka pokrojonego w drobną – foremną kostkę sera ,, ni to żółty –ni topiony „

1 szklanka oleju słonecznikowego

1 duży ząbek czosnku

1 mała papryczka chilli suszona

1 łyżka pokrojonej w paseczki świeżej czerwonej papryki

1 łyżka pokrojonej w paseczki świeżej żółtej papryki

½ łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu

Wymieszać ser z przyprawami .Ułożyć w pojemniku i zalać olejem . Trzymać w lodówce przez ok. tydzień. Potem można używać do koreczków , farszu lub zapiekanek.

file1264369842



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...