Marynowana pierś z perliczki

23 kwietnia 2009, dodał: Redakcja

Marynowana pierś z perliczki podana na smażonym szpinaku z pomidorami koktajlowymi

Składniki:

4 piersi z perliczki (każda o wadze około 160 g)
100 ml oliwy z oliwek
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
½ łyżeczki pasty sambal oelek
400 g umytych liści szpinaku
3 ząbki czosnku
½ cebuli
po 4 pomidorki cherry żółte i czerwone
Sól, pieprz czarny mielony Prymat, gałka muszkatołowa Prymat do smaku

Przyrządzanie:

Oczyszczone i umyte piersi z perliczki osuszyć papierowym ręcznikiem, zamarynować w oliwie z oliwek wymieszanej z przyprawą do drobiu po myśliwsku oraz pastą sambal oelek. Odstawić do lodówki na około 3 godziny.

Na rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklić cebulę, dodać czosnek oraz liście świeżego szpinaku. Całość smażyć przez chwilę, doprawiając do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Mięso wyjąć z marynaty i piec na grillu (ew. smażyć na patelni grillowej) ok. 10 minut, aż do uzyskania złotego koloru.
Piersi z perliczki podawać z gorącym szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Danie możemy wzbogacić swoim ulubionym sosem przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego (na zimno) lub śmietany (na gorąco).

www.prymat.pl Robert Sowa



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Technologia żywej wody "Living Water Technology"
Cena:
390 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Założenie firmy sprzątającej
Szkoda, że linki są tutaj usuwane, bo jak tak czytam te wiadomości, na przykład...
Co na wypadanie włosów?
Dziewczyny, a może któraś z Was poleci jakiś preparat, który wzmocni włosy...
psychodietetyk odchudza
Podobno to jest właśnie pułapka. Wygląda na to, że mamy do czynienia z błędnym...
Dieta sałatkowa?
Tak! To chyba to. To na pewno to :) Myślałam o tym dzisiaj robiąc...