Makaron ze szpinakiem

11 kwietnia 2013,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Wyśmienite połączenie: makaron, feta i szpinak!

20g oleju
1 mała cebula
400g mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 jajko
pieprz
270g fety
250g makaronu penne

Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje – szpinak nie powinien być wodnisty. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, wbijamy jajko oraz doprawiamy pieprzem. Połowę fety (135g) rozgniatamy widelcem i dodajemy do szpinaku dokładnie mieszając. Trzymamy jeszcze minutę na małym ogniu. Na koniec mieszamy zawartość patelni z ugotowanym makaronem. Pozostałą fetę kroimy w kostkę. Układamy zawartość patelni na talerzach i dekorujemy fetowymi kosteczkami. Smacznego!

file1365675127



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...