Makaron z tuńczykiem, ostrą papryczką i oliwkami

26 maja 2011, dodał: madziulka21
Artykuł zewnętrzny

składniki:

makaron spaghetti,
cytryna,
pomidory w zalewie z puszki
3-4 cebule dymki
10-20 dag czarnych i zielonych oliwek
papryczka chilli
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
3 łyżki masła
2 ząbki czosnku
łyżeczka suszonego oregano
150 ml białego wina
sól, pieprz, wanilia

Przygotowanie:

Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu z dodatkiem oliwy. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek w plasterki, a papryczkę drobno posiekać. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać odsączonego tuńczyka i papryczkę, zalć olejem i odparować. Następnie dorzucić oliwki i pomidory z zalewą, gotować na wolnym ogniu 5-10 minut do zgęstnienia. Sos posypać oregano, dodać masło i startą skórkę z cytryny. Mieszać aż masło się roztopi. Wrzucić makaron, chwilę podgrzać i podawać na ciepło



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...