Makaron szpinakowy z sosem serowo- śmietanowym z brokułami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- kostka serka topionego
- 15 dag sera żółtego (ja użyłam OLD POLAND Szafir)
- mały kubek śmietany
- mała cebula
- ząbek czosnku
- szklanka wody
- brokuł
- pieprz ziołowy ( użyłam pieprzu ziołowego Marsyl)
- makaron szpinakowy (użyłam Bartolini)
Przygotowanie:
- Brokuł podgotować w osolonej wodzie przez około 7 minut.
- Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
- Cebulę pokroić drobno w kostkę, wrzucić na patelnię, gdy się zeszkli wrzucić rozdrobniony czosnek.
- Topiony serek pokroić i wrzucić do cebulki, rozpuścić. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do pozostałych składników na patelni i rozpuścić.
- Do rozpuszczonych serów wlać kubek śmietany, doprawić do smaku pieprzem ziołowym Marsyl.
- Wrzucić rozdzielony na małe różyczki brokuł.
- Wszystko dobrze wymieszać i wlewać wodę, ciągle mieszając, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ja nie soliłam, ponieważ sery same w sobie były dość słone. Chwilę podgotować.
- Gotowy makaron polać sosem.