Makaron szpinakowy z sosem serowo- śmietanowym z brokułami

30 sierpnia 2012, dodał: Edyta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • kostka serka topionego
  • 15 dag sera żółtego (ja użyłam OLD POLAND Szafir)
  • mały kubek śmietany
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • szklanka wody
  • brokuł
  • pieprz ziołowy ( użyłam pieprzu ziołowego Marsyl)
  • makaron szpinakowy (użyłam Bartolini)

Przygotowanie:

  1. Brokuł podgotować w osolonej wodzie przez około 7 minut.
  2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  3. Cebulę pokroić drobno w kostkę, wrzucić na patelnię, gdy się zeszkli wrzucić rozdrobniony czosnek.
  4. Topiony serek pokroić i wrzucić do cebulki, rozpuścić. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do pozostałych składników na patelni i rozpuścić.
  5. Do rozpuszczonych serów wlać kubek śmietany, doprawić do smaku pieprzem ziołowym Marsyl.
  6. Wrzucić rozdzielony na małe różyczki brokuł.
  7. Wszystko dobrze wymieszać i wlewać wodę, ciągle mieszając, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ja nie soliłam, ponieważ sery same w sobie były dość słone. Chwilę podgotować.
  8. Gotowy makaron polać sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...