Makaron pappardelle z borowikami

30 października 2013,
dodał: coolinarna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 25 dag makaronu pappardelle
– 40 dag borowików
– 5 dag masła
– 2 ząbki czosnku
– mała cebula
– oliwa z oliwek
– starty parmezan
– sól, pieprz
– natka pietruszki
– ewentualnie 150 ml śmietanki słodkiej

Makaron ugotować, grzyby pokroić w plasterki, rozgrzać masło na patelni, wrzucić czosnek i cebulę, dodać grzyby. Doprawić do smaku. Dusić całość do momentu, aż grzyby będą miękkie. Na patelnię z grzybami dodać makaron, oliwę z oliwek lub śmietankę, dodać natkę, przełożyć na talerz i posypać parmezanem.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...