URODA I ZDROWIE

Łosoś ze szpinakiem

4 marca 2011, dodał: Alfa i Omega

składniki:

  • 4 filety z łososia ze skórą
  • 50 da szpinaku
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • masło
  • 10 dag sera ricotta
  • pieprz
  • cynamon
  • gałka muszkatałowa
  • sól
  • olej
  • koperek

Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulkę w kostkę i czosnek, dodać szpinak i dusić chwilkę razem. Zdjąć z ognia dodać ricottę, doprawić do smaku (cynamonem, gałką, sola i pieprzem). Filety łososia oprószyć solą i pieprzem, rozgrzać olej, włożyć rybę skórą do dołu na patelnię i smażyć 5 minut. Obrócić i smażyć kolejną minutę. Rybę nałożyć na talerze i podawać ze szpinakiem, posypać koperkiem.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mikrofalówka?
Racja, a do tego pożera prąd - ja nie używam jej...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Ostrzegam przed oszustwami typu sprzedaż leku na koronawirusa (bo go jeszcze nie ma!), ostatnio...
Czy stosował ktoś produkty konopne?…
Tylko jak sprawdzić, czy dany produkt jest naprawdę cenny zdrowotnie a nie tylko nazwany...
oszczędzanie ;)
Promocje też są fajne, ja kupiłam ostatnio w lidlu taniej kaszę gryczaną,...