Łosoś ze szpinakiem

4 marca 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 filety z łososia ze skórą
  • 50 da szpinaku
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • masło
  • 10 dag sera ricotta
  • pieprz
  • cynamon
  • gałka muszkatałowa
  • sól
  • olej
  • koperek

Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulkę w kostkę i czosnek, dodać szpinak i dusić chwilkę razem. Zdjąć z ognia dodać ricottę, doprawić do smaku (cynamonem, gałką, sola i pieprzem). Filety łososia oprószyć solą i pieprzem, rozgrzać olej, włożyć rybę skórą do dołu na patelnię i smażyć 5 minut. Obrócić i smażyć kolejną minutę. Rybę nałożyć na talerze i podawać ze szpinakiem, posypać koperkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...