Frittata z kurkami

6 września 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 10 jajek, 1/2 kg kurek, szkl. śmietany 30%, cebula, 20 dag wędzonego boczku lub kiełbasy wędzonej, puszka groszku, garść natki pietruszki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 łyżki masła.

Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Kurki oczyścić, umyć, większe pokroić, dodać do cebuli. Dodać pokrojony boczek. Dusić ok. 15 min. Jajka rozkłócić ze śmietaną, doprawić. Dodać groszek oraz usmażoną masę. Wymieszać. Foremkę keksową wyłożyć folią aluminiową, wylać masę. Piec ok. 20 min w temp. 200st, następnie przykryć folią aluminiową i piec jeszcze ok. 20 min.

file1346932271



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz