Kurczak z chili

10 września 2013,
dodał: summerlove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

podwójne piersi z kurczaka

– kawałek kłącza imbiru

– 1 papryczka chili

– 4 łyżki oleju

– sól

– grubo zmielony kolorowy pieprz

 

Mięso opłukać, osuszyć i podzielić na 4 porcje, posolić i włożyć do lodówki. Kłącze imbiru obrać, drobno posiekać, dodać posiekaną papryczkę chili, kolorowy pieprz i wymieszać z olejem. Pastą nasmarować kawałki kurczaka, każdą porcję zawinąć w folię aluminiową, włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piec około 30 minut. Podawać z soczystą sałatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....