Kurczak z chili

10 września 2013, dodał: summerlove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

podwójne piersi z kurczaka

– kawałek kłącza imbiru

– 1 papryczka chili

– 4 łyżki oleju

– sól

– grubo zmielony kolorowy pieprz

 

Mięso opłukać, osuszyć i podzielić na 4 porcje, posolić i włożyć do lodówki. Kłącze imbiru obrać, drobno posiekać, dodać posiekaną papryczkę chili, kolorowy pieprz i wymieszać z olejem. Pastą nasmarować kawałki kurczaka, każdą porcję zawinąć w folię aluminiową, włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piec około 30 minut. Podawać z soczystą sałatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...