Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

12 września 2013, dodał: evitka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1/2 podgrzybków (mogą też być inne grzyby)
– 10 dag cebuli
– 4 dag masła
– 15 dag kaszy gryczanej
– sól, pieprz
– bułka tarta
– mąka
– 10 dag tłuszczu do smażenia
Oczyszczone i posiekane grzybki udusić z połową masła i drobno pokrajaną cebulą, aż będą miękkie. Osobno ugotować kaszę gryczaną na sypko z resztą masła. Wymieszać grzyby z kaszą, doprawić do smaku. Przestudzić. Z masy formować małe kotleciki, otaczać w mące wymieszanej z bułką i smażyc na gorącym  tłuszczu rumieniąc z obu stron. Podawać z ziemniakami z wody i surówką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...