Kotlety de volaille wg Dorotki

16 sierpnia 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wersja rodzinna klasycznego przepisu. Często gości na naszym stole.

Czas :30 minut

Składniki :

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 2 jajka
  • Mąka
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz mielony
  • masło
  • cytryna
  • usiekany koperek

Filety z piersi kurczaka rozklepać tłuczkiem do mięsa. Posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Lekko naciąć filet robiąc kieszeń. Włożyć w nie po łyżeczce masła utartej z ½ łyżeczki usiekanego koperku. Panierować w jajku, bułce tartej, mące. Smażyć na rumiano na maśle z dodatkiem 1 łyżki oliwy.

Można eksperymentować z innymi wersjami. Wkładać w sos i dusić. Smarować przed panierowaniem musztardą, chrzanem, kłaść na mięso ser żółty, szynkę itp.




FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...