Kolorowe Tagliatelle na bulionie

20 grudnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pyszny , aromatyczny makaron . Doskonały dodatek do II dań.

Czas : 30 minut

Składniki :

15 dag suchego makaronu kolorowe Tagliatelle

2 kostki bulionu warzywnego Knorra ( lub drobiowego )

1 łyżka masła

3 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Zagotować 1,5 litra wody z kostkami bulionowymi . Wrzucić makaron i ugotować al dente . Odcedzić . Wrzucić z powrotem do garnka .Dodać masło i wsypać zieleninę . Zamieszać , przykryć i zostawić pod przykryciem na 5 minut .

file1292832707



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...