Kolorowe Tagliatelle na bulionie

20 grudnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pyszny , aromatyczny makaron . Doskonały dodatek do II dań.

Czas : 30 minut

Składniki :

15 dag suchego makaronu kolorowe Tagliatelle

2 kostki bulionu warzywnego Knorra ( lub drobiowego )

1 łyżka masła

3 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Zagotować 1,5 litra wody z kostkami bulionowymi . Wrzucić makaron i ugotować al dente . Odcedzić . Wrzucić z powrotem do garnka .Dodać masło i wsypać zieleninę . Zamieszać , przykryć i zostawić pod przykryciem na 5 minut .

file1292832707



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...