Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką
Artykuł zewnętrzny
Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką
Czas : 20 minut
Składniki :
2 kiełbasy ( śląska lub podobna )
1 czerwona papryka
2 cebule
1 pomidor ( lub kilka pomidorków koktajlowych )
sól
pieprz mielony
sos sojowy
olej
natka pietruszki
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Podsmażyć na rumiano z obu stron kiełbasy. Zdjąć z patelni. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę . Dodać paprykę krojoną w paseczki i pomidor w kawałkach ( lub połówki pomidorków koktajlowych . Chwilę smażyć mieszając .Skropić kilkoma łyżkami wody , włożyć kiełbasę i dusić 15 minut pod przykryciem . Doprawić solą , pieprzem i sosem sojowym . Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .
nadesłane: Babciagramolka