Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką

Czas : 20 minut

Składniki :
2 kiełbasy ( śląska lub podobna )
1 czerwona papryka
2 cebule
1 pomidor ( lub kilka pomidorków koktajlowych )
sól
pieprz mielony
sos sojowy
olej
natka pietruszki

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Podsmażyć na rumiano z obu stron kiełbasy. Zdjąć z patelni. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę . Dodać paprykę krojoną w paseczki i pomidor w kawałkach ( lub połówki pomidorków koktajlowych . Chwilę smażyć mieszając .Skropić kilkoma łyżkami wody , włożyć kiełbasę i dusić 15 minut pod przykryciem . Doprawić solą , pieprzem i sosem sojowym . Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...