Kasza gryczana z tuńczykiem i serami

22 stycznia 2013, dodał: AgataB
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 3 porcje:

1 szklanka kaszy gryczanej

100 g sera topionego gouda

250 g sera białego

50 g sera żółtego

puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki)

sól ziołowa

przyprawa do potraw Kucharek

pieprz ziołowy

tłuszcz do wysmarowania naczynia

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ser topiony i biały kroimy w kostkę, żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do ugotowanej kaszy dodajemy tuńczyk, ser biały i topiony, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, posypujemy serem żółtym. Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez30 minut.

file1358883448



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...