Kąski smażone w cieście piwnym

17 marca 2013,
dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

file1363532324

1 szklanka mąka pszenna,
1/2 szklanki piwo,
1 sztuka jajko,
szczypta Sól,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
10 sztuk krewetki duże,
10-15 sztuk pieczarki marynowane
10 sztuk pomidory suszone
1/2 słoika oliwki czarne
olej do smażenia

Składniki na ciasto (mąka,jajko,piwo,sól i proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać aby nie było grudek.Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą niż na naleśniki.W cieście zanurzać krewetki oraz osączone: pieczarki,pomidory,oliwki i smażyć na głębokim oleju na złocisty kolor.Osączyć na papierowym ręczniku.Podawać na ciepło z ulubionym dipem.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Klasyka literatury - do czego wraca…
A ja lubię Znachora, i wersję nowsza i starsza. Na wszystkich się wzruszam.
Reportaże, książki oparte na faktac…
Polecam „Kolory zła” . Teraz obejrzałam Czerwień, też polecam, oczywiście film trochę inny niż...
Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...