Kąski smażone w cieście piwnym

17 marca 2013, dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

file1363532324

1 szklanka mąka pszenna,
1/2 szklanki piwo,
1 sztuka jajko,
szczypta Sól,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
10 sztuk krewetki duże,
10-15 sztuk pieczarki marynowane
10 sztuk pomidory suszone
1/2 słoika oliwki czarne
olej do smażenia

Składniki na ciasto (mąka,jajko,piwo,sól i proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać aby nie było grudek.Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą niż na naleśniki.W cieście zanurzać krewetki oraz osączone: pieczarki,pomidory,oliwki i smażyć na głębokim oleju na złocisty kolor.Osączyć na papierowym ręczniku.Podawać na ciepło z ulubionym dipem.