Kalarepka faszerowana

27 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pomysł na oryginalne mało znane danie, 1 porcja to tylko 288 kcal, podawaj z puree ziemniaczanym

– 12 kalarepek
– 3/4 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
– 2 jaja ugotowane na twardo
– 4 łyżki groszku zielonego (może być z puszki)
– 3 łyżki pokrojonej w kostkę papryki czerwnej
– 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
– 1/2 szklanki rosołu z kostki
– 2 łyżki oleju
– 2 łyżki mąki pszennej
– 2 łyzki koperku, sól, pieprz

Kalarepkę obrać, umyć, obgotować 15 minut w posolonej wodzie, wydrążyć, pozostawiając ścianki grubości 7 mm, jajka grubo posiekać, ryż wymieszać z 1 łyżką oleju,
jajkami, papryką , groszkiem, 1 łyżką koperku, doprawić sola i pieprzem.
Wydrążone kalarepki napełnić nadzieniem i wstawić do naczynia żaroodpornego, zalać rosołem, dusić około 20 minut, z pozostałej ilości oleju i mąki zrobić zasmażkę, przyprawić, dolać jogurt, polać kalarepki, udekorować koperkiem



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...