Przekąska z grzanki i pasty jajecznej | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Przekąska z grzanki i pasty jajecznej

20 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Przekąska na imprezkę. Jak świętować to świętować. A nazwa to po prostu gra słów .

Czas : 15 minut

Składniki :

  • chleb pszenny bez skórki- pokrojony w kwadraty
  • olej do zrobienia grzanek
  • jajka ( po 1 na osiem grzaneczek )
  • majonez czosnkowy Kielecki ( 2 płaskie łyżeczki na 1 jajko )
  • szczypiorek ( po 1/2  łyżeczki  pokrojonego na 1 grzankę )
  • anchovies ( na połowę grzanek )
  • papryka konserwowa ( ozdobnie wyciętych kawałeczków na połowę grzanek)
  • pieprz biały do doprawienia
  • mix sałat kolorowych

Z chleba pszennego wykroić kwadraty  bez skórki. Chleb zrumienić na oleju z obu stron – ułożyć na papierowych ręcznikach kuchennych by odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Ugotować na twardo jajka. Obrać. Ostudzić. Utrzeć na pastę z majonezem. Doprawić pieprzem.

Na każdą grzankę nałożyć porcję pasty jajecznej .

Obtoczyć każdą grzaneczkę w usiekanym szczypiorku.

Na połowę grzanek ułożyć zrolowane anchovies .

Na połowę grzanek ułożyć ozdobnie wycięte kawałeczki marynowanej papryki.

Gotowe grzaneczki układać na warstwie mixu kolorowych sałat – i podjadać biorąc grzankę i otaczającą ją sałatę .

file1292832168



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz