Jajka faszerowane wg Babci Basi

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Swego czasu było to w naszym rodzinnym gronie dyżurne danie na pierwszy posiłek na spływie kajakowym . Wszyscy przyzwyczaili się do tego , że Babcia Basia robi faszerowane jajka , a reszta w tym czasie organizuje biwak . Stąd nazwa .

Czas :30 minut

Składniki :

4 jajka
2 łyżki usiekanego koperku
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól
pieprz mielony
bułka tarta
masło

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Przekroić na połówki razem ze skorupkami. Wyjąć jajko ( ostrożnie by połówki skorupek pozostały całe ). Jajka rozdrobnić rozgniatając widelcem na miazgę. Dodać koperek i śmietanę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Nałożyć farsz do skorupek. Kłaść farszem na bułce tartej tak by się panierował. Smażyć na maśle na rumiano (kładąc panierowaną stroną na rozgrzany tłuszcz ). Podawać gorące , lub na zimno. Smaczne są i takie i takie .




FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...