URODA I ZDROWIE

Jajka faszerowane serem pleśniowym

18 marca 2021, dodał: Redakcja

składniki:

jajka faszerowane serem pleśniowym

6 jajek

150 gram rokpola lub innego sera z niebieską pleśnią

100 gram masła

sól, pieprz

koperek, szczypiorek, natka, kiełki rzodkiewki

 

Jajka gotujemy na twardo w osolonej mocno wodzie , hartujemy zimną wodą i obieramy.  Przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i rozcieramy widelcem, dodajemy pokruszony rokpol i całość ugniatamy na masę, dodajemy miękkie masło i mieszkamy, doprawiamy solą i pieprzem, nakładamy do białek, dekorujemy kiełkami, ziołami.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Suszarki
Ja mam jakąś taką starą turystyczną, kupioną kiedyś na szybko przed wyjazdem. Właściwie przydałoby...
Skarby torebki:)
ja mam sprawdzony sklep vintage - powinien go poznać każdy kto...
Rower stacjonarny zamiast zwykłego
Na psy wystarczą perfumy/dezodorant, zwłaszcza jak widzisz że raczej nie ugryzie...
Podróż poślubna - rejs statkiem?
Fajna sprawa , tylko tak tydzień, nie dłużej, bo jednak jestem bardziej "lądowa"...