Jajka faszerowane pasztetem drobiowym

29 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wielkanoc to  jajeczne  święta. Warto zrobić je trochę inaczej.

Czas : 15 minut

Składniki :

  • 5 jajek na twardo
  • 5 łyżek delikatnego pasztetu drobiowego
  • 2 łyżki gęstego majonezu ( Kielecki )
  • pieprz mielony

Jajka ugotowane na twardo ostudzić. Obrać ze skorupek tak by nie uszkodzić powierzchni jajek. Jajko naciąć tak by wyciąć z niego ,,klin ,, ( ok . 1/10 jajka ) – wyjąć tą część jajka i użyć do czegoś innego. Potem po drugiej stronie jajka ściąć spód tak by jajka nie przewracały się .

Pasztet utrzeć z majonezem. Doprawić pieprzem . Nałożyć pastę z pasztetu do rękawa cukierniczego ( lub ,,strzykawki,, do dekorowania tortów ) z odpowiednia końcówką i nałożyć farsz na jajka .

Udekorować wg uznania ziołami , sałatą , pomidorkami cherry .

file1304097366



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...