Jajka faszerowane pasztetem drobiowym

29 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wielkanoc to  jajeczne  święta. Warto zrobić je trochę inaczej.

Czas : 15 minut

Składniki :

  • 5 jajek na twardo
  • 5 łyżek delikatnego pasztetu drobiowego
  • 2 łyżki gęstego majonezu ( Kielecki )
  • pieprz mielony

Jajka ugotowane na twardo ostudzić. Obrać ze skorupek tak by nie uszkodzić powierzchni jajek. Jajko naciąć tak by wyciąć z niego ,,klin ,, ( ok . 1/10 jajka ) – wyjąć tą część jajka i użyć do czegoś innego. Potem po drugiej stronie jajka ściąć spód tak by jajka nie przewracały się .

Pasztet utrzeć z majonezem. Doprawić pieprzem . Nałożyć pastę z pasztetu do rękawa cukierniczego ( lub ,,strzykawki,, do dekorowania tortów ) z odpowiednia końcówką i nałożyć farsz na jajka .

Udekorować wg uznania ziołami , sałatą , pomidorkami cherry .

file1304097366



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz