Gazpacho – chłodnik

20 lipca 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 l soku pomidorowego

1/2 l soku wielowarzywnego z pomidorami

4 pomidory bez skórki

2 ogórki

2 zielone papryki

2 cebule (najlepiej dymki ze szczypiorem)

2 przetarte ząbki czosnku

6 łyżek oliwy

tabasco, sól, pieprz, koper

Kartony z sokami schłodzić. Warzywa pokroić w drobną kostkę. Dodać do soków, przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem, tabasco i oliwą, wymieszać. Można dokwasić octem balsamico lub ogórkami małosolnymi. Wierzch zupy posypać koprem. Całość ponownie schłodzić.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...