Gazpacho – chłodnik

20 lipca 2011,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 l soku pomidorowego

1/2 l soku wielowarzywnego z pomidorami

4 pomidory bez skórki

2 ogórki

2 zielone papryki

2 cebule (najlepiej dymki ze szczypiorem)

2 przetarte ząbki czosnku

6 łyżek oliwy

tabasco, sól, pieprz, koper

Kartony z sokami schłodzić. Warzywa pokroić w drobną kostkę. Dodać do soków, przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem, tabasco i oliwą, wymieszać. Można dokwasić octem balsamico lub ogórkami małosolnymi. Wierzch zupy posypać koprem. Całość ponownie schłodzić.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...