Gazpacho – chłodnik

20 lipca 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 l soku pomidorowego

1/2 l soku wielowarzywnego z pomidorami

4 pomidory bez skórki

2 ogórki

2 zielone papryki

2 cebule (najlepiej dymki ze szczypiorem)

2 przetarte ząbki czosnku

6 łyżek oliwy

tabasco, sól, pieprz, koper

Kartony z sokami schłodzić. Warzywa pokroić w drobną kostkę. Dodać do soków, przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem, tabasco i oliwą, wymieszać. Można dokwasić octem balsamico lub ogórkami małosolnymi. Wierzch zupy posypać koprem. Całość ponownie schłodzić.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.