Gazpacho – chłodnik

20 lipca 2011,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 l soku pomidorowego

1/2 l soku wielowarzywnego z pomidorami

4 pomidory bez skórki

2 ogórki

2 zielone papryki

2 cebule (najlepiej dymki ze szczypiorem)

2 przetarte ząbki czosnku

6 łyżek oliwy

tabasco, sól, pieprz, koper

Kartony z sokami schłodzić. Warzywa pokroić w drobną kostkę. Dodać do soków, przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem, tabasco i oliwą, wymieszać. Można dokwasić octem balsamico lub ogórkami małosolnymi. Wierzch zupy posypać koprem. Całość ponownie schłodzić.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...