URODA I ZDROWIE

Fasolowy galimatias

20 lipca 2010, dodał: Redakcja


Składniki:
450 g gotowanej czerwonej fasoli
1 ząbek czosnku
½ szklanki orzechów włoskich Psicha
2 łyżki czerwonego octu winnego
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
1 średnia cebula
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki drobno posiekanej świeżej kolendry
szczypta pieprzu cayenne
Przygotowanie:
Fasolę odsączyć pozostawiając trochę wywaru. Do blendera wrzucić czosnek i orzechy włoskie. Następnie dodać ocet i stopniowo dodać 4 łyżki wywaru z fasoli. Następnie dodać oliwę z oliwek, sól, pieprz i cayenne. Dodać do smaku soli i pieprzu. Wlać sos do fasoli, dodać cebulę i kolendrę. Dobrze wymieszać. Wstawić sałatkę na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem obficie posypać zieloną pietruszką.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

garnier color naturals 102
Fajny kolorek na lato, ja bym się tak przefarbowała:)
Peeling
Ja robię domowy peeling z cukru trzcinowego, olejku migdałowego i fusów kawy:)
Gdzie szukać oprogramowania dla fir…
Są też darmowe programy, np. do faktur, które wystarczają w przypadku mniejszych firm.
Piersi
Oczywiście że efekt będzie nietrwały, czyli po odstawieniu kremu czy tabletek spada poziom substancji...