Fasolowy galimatias

20 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:
450 g gotowanej czerwonej fasoli
1 ząbek czosnku
½ szklanki orzechów włoskich Psicha
2 łyżki czerwonego octu winnego
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
1 średnia cebula
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki drobno posiekanej świeżej kolendry
szczypta pieprzu cayenne
Przygotowanie:
Fasolę odsączyć pozostawiając trochę wywaru. Do blendera wrzucić czosnek i orzechy włoskie. Następnie dodać ocet i stopniowo dodać 4 łyżki wywaru z fasoli. Następnie dodać oliwę z oliwek, sól, pieprz i cayenne. Dodać do smaku soli i pieprzu. Wlać sos do fasoli, dodać cebulę i kolendrę. Dobrze wymieszać. Wstawić sałatkę na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem obficie posypać zieloną pietruszką.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...