Fasolka szparagowa z masłem czosnkowym

25 listopada 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Gotowana na parze polana lekko zrumienionym masłem doprawionym czosnkiem .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 30  dag fasolki szparagowej zielonej
  • 1/5 kostki  masła
  • 2 roztarte ząbki czosnku
  • ziołowa przyprawa do masła ( Kotanyi )

Umytą , oczyszczoną fasolkę i obciętymi końcówkami  ułożyć w garnku do gotowania na parze  . Zagotować  wodę w dolnym garnku   pod fasolką i gotować na średnim gazie od 15-20 minut  ( czas zależy od wielkości i grubości fasolki ) . Czosnek przecisnąć przez praskę lub rozetrzeć dokładnie nożem .

Rozgrzać  masło  na patelni – dołożyć czosnek i smażyć minutę mieszając . Na rozgrzane masło włożyć fasolkę i  zamieszać  by się pokryła się  masłem .Doprawić przyprawą do masła.

file1322248839



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...