Fasolka szparagowa z masłem czosnkowym

25 listopada 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Gotowana na parze polana lekko zrumienionym masłem doprawionym czosnkiem .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 30  dag fasolki szparagowej zielonej
  • 1/5 kostki  masła
  • 2 roztarte ząbki czosnku
  • ziołowa przyprawa do masła ( Kotanyi )

Umytą , oczyszczoną fasolkę i obciętymi końcówkami  ułożyć w garnku do gotowania na parze  . Zagotować  wodę w dolnym garnku   pod fasolką i gotować na średnim gazie od 15-20 minut  ( czas zależy od wielkości i grubości fasolki ) . Czosnek przecisnąć przez praskę lub rozetrzeć dokładnie nożem .

Rozgrzać  masło  na patelni – dołożyć czosnek i smażyć minutę mieszając . Na rozgrzane masło włożyć fasolkę i  zamieszać  by się pokryła się  masłem .Doprawić przyprawą do masła.

file1322248839



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...