Domowy rosół z krajanką

3 lipca 2012, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 1 kura rosołowa (ok. 1,5 kg)
– 0,5 kg wołowiny rosołowej
– 4 l wody
– 300 g marchwi
– 200 g pietruszki
– 150 g selera
– 1 mały por
– 1 cebula
– 1 mały pęczek koperku
– sól, sos sojowy jasny do smaku
– 1 opakowanie Makaronu Międzybrodzkiego Krajanka
– 3-4 gałązki natki pietruszki

Przygotowanie:
Sprawioną kurę, wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu  ok.1,5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem koperek.
Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat i kolor zupy.
Rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym, podawać z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu makaronem Krajanka.
Gotowy rosół  posypać na talerzu pokrojoną natką pietruszki.

file1341315169



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz