Creme Fraiche

10 września 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Sos śmietanowy często używany w kuchni francuskiej jako dodatek do potraw, deserów lub do tostów z dżemem.

250 ml śmietanki 36 % wymieszać z 250 ml śmietany 18 % w równych proporcjach. Zostawić w misce w temp. pokojowej na 24 h, przykrytej folią. Ten delikatny krem można przechowywać w lodówce pod przykryciem do 14 dni!



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...