Ciasteczka – mazurki

29 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Mąka ½  kg
Cukier 1 szklanka
Kasia 1 kostka
Smalec 1 łyżeczka
Cukier waniliowy
Soda ½  łyżeczki
5 żółtek
olejek pomarańczowy
gęsta śmietana

Zagniatamy ciasto, chłodzimy w lodówce do 1 godziny. Następnie rozwałkowujemy na grubość ½ cm i wycinamy dowolne kształty ciastek.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 10 – 15 minut. Po wystudzeniu dekorujemy dowolnie lukrem, bakaliami i ozdobnymi posypkami.

file1269886638



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Korektor tuszujący siwe włosy Mytou…
Ja tego używam tylko w podbramkowych sytuacjach...
Balsam do golenia?
Gilette to jednak taka klasyka dla większości facetów.
Wynajmowanie mieszkania czy kredyt …
Jak się jest nastawionym bardziej na karierę niż przesiadywanie w jednym miejscu to raczej...
Manicure w Poznaniu
Używam zwykłych lakierów, więc zmiana koloru to nie problem, kiedy tylko sobie zamarzę...