Błyszczący sos z czerwonych borówek

17 sierpnia 2010,
dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

100 g czerwonych borówek umytych i przebranych
4-5 łyżeczek cukru
około 1/2 szklanki zimnej wody

Przygotowanie:

– Borówki wkładamy do małego garnuszka, zalewamy wodą i dodajemy cukier, czekamy kilka minut, aż powstanie gęsty sos (zmniejszy swą objętość o połowę). Gasimy płomień, odstawiamy do ostygnięcia.
– Borówkowy sos miksujemy blenderem na gładką masę. Podajemy zimny, np. małymi kotlecikami. Niebo w gębie!



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....