Błyszczący sos z czerwonych borówek

17 sierpnia 2010, dodał: Aneta Klimecka

Składniki:

100 g czerwonych borówek umytych i przebranych
4-5 łyżeczek cukru
około 1/2 szklanki zimnej wody

Przygotowanie:

– Borówki wkładamy do małego garnuszka, zalewamy wodą i dodajemy cukier, czekamy kilka minut, aż powstanie gęsty sos (zmniejszy swą objętość o połowę). Gasimy płomień, odstawiamy do ostygnięcia.
– Borówkowy sos miksujemy blenderem na gładką masę. Podajemy zimny, np. małymi kotlecikami. Niebo w gębie!


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jaki kierunek studiów wybrać?
Mam znajomą, która w wieku 59 lat zmieniła branżę:) I świetnie sobie radzi:)
Oglądanie filmów w sieci
Ostatnio w ogóle nie mam na to czasu...:/ A iść do kina to...
Problemy z leczeniem w publicznej s…
Chyba też muszę sprawdzić, na co się leczyłam, żeby później nie było zaskoczenia ;)
Jak często się badać?
Oszczędność ma to do siebie że potem i tak trzeba zapłacić i to...