URODA I ZDROWIE

Błyszczący sos z czerwonych borówek

17 sierpnia 2010, dodał: Aneta Klimecka

Składniki:

100 g czerwonych borówek umytych i przebranych
4-5 łyżeczek cukru
około 1/2 szklanki zimnej wody

Przygotowanie:

– Borówki wkładamy do małego garnuszka, zalewamy wodą i dodajemy cukier, czekamy kilka minut, aż powstanie gęsty sos (zmniejszy swą objętość o połowę). Gasimy płomień, odstawiamy do ostygnięcia.
– Borówkowy sos miksujemy blenderem na gładką masę. Podajemy zimny, np. małymi kotlecikami. Niebo w gębie!


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Swetry
> malinka napisał/a:> Mam tylko dwa swetry, ale za to kupione w górach, super ciepłe:)Właśnie...
Swetry
Mam tylko dwa swetry, ale za to kupione w górach, super ciepłe:)
Kooperatywa spożywcza - nowy trend
Ja kupuję dużo na rynku, więc i tak rolnicy tu przyjeżdżają, to po...
Damskie kurtki skórzane
Ja uwielbiam, ale ze względu na to, że jednak są produkowane z cierpieniem...