Błyszczący sos z czerwonych borówek

17 sierpnia 2010, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

100 g czerwonych borówek umytych i przebranych
4-5 łyżeczek cukru
około 1/2 szklanki zimnej wody

Przygotowanie:

– Borówki wkładamy do małego garnuszka, zalewamy wodą i dodajemy cukier, czekamy kilka minut, aż powstanie gęsty sos (zmniejszy swą objętość o połowę). Gasimy płomień, odstawiamy do ostygnięcia.
– Borówkowy sos miksujemy blenderem na gładką masę. Podajemy zimny, np. małymi kotlecikami. Niebo w gębie!



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D