Biały sos maślany

10 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 12 szalotek lub 4 cebule
– 150 ml wytrawnego wina białego
– 25 dag zimnego masła
– łyżka creme fraiche (jak zrobić ten krem jest w moim przepisie)
– sól, biały pieprz

Cebulę lub szalotki drobno posiekać, podgotować na patelni, dodać wino, gotować do momentu kiedy połowa wina odparuje. Masło pokroić w kawałki wielkości orzecha włoskiego, dodać do cebuli. Wymieszać składniki na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy. Dodać creme fraiche i mieszać, gotować kilka minut na wolnym ogniu. Doprawić do smaku. Gdyby sos się zwarzył dodać do niego 2-3 łyżeczki zimnej wody.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....