Biała kiełbasa z rodzynkami

18 lipca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pachnąca kiełbasa podduszona z rodzynkami w pikantnym sosie.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 4 cienkie białe kiełbaski surowe
  • 1/2 szklanki  wywaru z parzenia kiełbasek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • pieprz
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • mielona papryka
  • 1 łyżka kwaśnego dżemu agrestowego ( lub chetneyu agrestowo-cebulowego )
  • 1/4 szklanki  śmietanki słodkiej

Kiełbaski parzyć we wrzątku 15 minut. Rodzynki zalać wrzącą wodą i zostawić na 15 minut Wyjąć. Cebulę pokroić w cienkie pół plasterki i zrumienić na oleju. Dodać masło. Obsmażyć kiełbaski na rumiano ze wszystkich stron. Dołożyć odsączone rodzynki, dżem (lub chutney), wlać wywar i dusić na małym gazie aż sos zrobi się gładki. Dolać śmietankę. Doprawić sos do smaku pieprzem, papryką.

Podałam z ziemniakami z wody i sałatą.

file1311014184



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...