Bakłażan z grilla z żółtym serem

4 czerwca 2013, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

proporcje składników dla dwóch osób:

1 duży bakłażan

ząbek czosnku

2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego

sól, pieprz, tymianek, oregano

2 łyżki startego sera żółtego

 

Bakłażana umyj i pokrój w grube plastry (bez obierania). W miseczce wymieszaj oliwę z ziołam, pieprzem i solą – posmaruj nią plastry bakłażana i pozostaw w chłodnym miejscu na ok. pół godziny.

Następnie połóż warzywa na rozgrzany ruszt i grilluj ok. 2-3 minuty z każdej strony.

Na talerzu posyp startym żółtym serem.

  • bakłażan (pokrojony w plastry grubości ok. 1 cm)
  • 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • suszony tymianek, oregano lub bazylia
  • oliwa z oliwek
  • sól, piepr



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz