Bakłażan z grilla z żółtym serem

4 czerwca 2013, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

proporcje składników dla dwóch osób:

1 duży bakłażan

ząbek czosnku

2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego

sól, pieprz, tymianek, oregano

2 łyżki startego sera żółtego

 

Bakłażana umyj i pokrój w grube plastry (bez obierania). W miseczce wymieszaj oliwę z ziołam, pieprzem i solą – posmaruj nią plastry bakłażana i pozostaw w chłodnym miejscu na ok. pół godziny.

Następnie połóż warzywa na rozgrzany ruszt i grilluj ok. 2-3 minuty z każdej strony.

Na talerzu posyp startym żółtym serem.

  • bakłażan (pokrojony w plastry grubości ok. 1 cm)
  • 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • suszony tymianek, oregano lub bazylia
  • oliwa z oliwek
  • sól, piepr



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...