Bakłażan z grilla z żółtym serem

4 czerwca 2013,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

proporcje składników dla dwóch osób:

1 duży bakłażan

ząbek czosnku

2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego

sól, pieprz, tymianek, oregano

2 łyżki startego sera żółtego

 

Bakłażana umyj i pokrój w grube plastry (bez obierania). W miseczce wymieszaj oliwę z ziołam, pieprzem i solą – posmaruj nią plastry bakłażana i pozostaw w chłodnym miejscu na ok. pół godziny.

Następnie połóż warzywa na rozgrzany ruszt i grilluj ok. 2-3 minuty z każdej strony.

Na talerzu posyp startym żółtym serem.

  • bakłażan (pokrojony w plastry grubości ok. 1 cm)
  • 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • suszony tymianek, oregano lub bazylia
  • oliwa z oliwek
  • sól, piepr



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...