Bakłażan z grilla z żółtym serem

4 czerwca 2013,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

proporcje składników dla dwóch osób:

1 duży bakłażan

ząbek czosnku

2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego

sól, pieprz, tymianek, oregano

2 łyżki startego sera żółtego

 

Bakłażana umyj i pokrój w grube plastry (bez obierania). W miseczce wymieszaj oliwę z ziołam, pieprzem i solą – posmaruj nią plastry bakłażana i pozostaw w chłodnym miejscu na ok. pół godziny.

Następnie połóż warzywa na rozgrzany ruszt i grilluj ok. 2-3 minuty z każdej strony.

Na talerzu posyp startym żółtym serem.

  • bakłażan (pokrojony w plastry grubości ok. 1 cm)
  • 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • suszony tymianek, oregano lub bazylia
  • oliwa z oliwek
  • sól, piepr



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...