Babeczki z pastą ryżowo-pieczarkową

19 lipca 2011, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kruche słone babeczki
  • ryż biały (najlepiej dość kleisty)
  • pieczarki
  • jajko
  • pietruszka
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • majonez

Ryż gotujemy jak na opakowaniu. Pieczarki obgotowujemy w słonej wodzie. Jajko gotujemy. Po ostudzeniu pieczarki wrzucamy do blendera i siekamy na drobniutko, dorzucamy jajko i siekamy. Do takiej masy dodajemy ryż, posiekaną natkę pietruszki, trochę majonezu by skleić całość, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną majeranku. Pastą nadziewamy kruche babeczki. Smacznego!

file1311061448



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz