Meksykańska gulaszowa

7 marca 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg mięsa wieprzowego (łopatki, szynki, gulaszowego), 10 dużych ziemniaków, 2 cebule, pęczek włoszczyzny, czerwona papryka, 2 łyżki margaryny, słoik sosu meksykańskiego, łyżeczka ostrej papryki mielonej, słodka papryka mielona, łyżeczka przyprawy do gulaszu, sól, pieprz.

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w cebule. Dusić ok. 10 min. Obficie obsypać słodką papryką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Gotować na małym ogniu ok. pół godz. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Na koniec dodać sos i doprawić.

Bardzo lubimy takie gęste, pikantne i sycące zupy.

file1299157535



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...